Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Zweden: Extralange dagen in Stockholm

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1595
eenpersoonskamer 1955

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 08/06 tot 12/06/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Stockholm spreidt zich uit over 14 eilanden. Een derde van de stad is water en een ander derde is groen. Stockholm is dan ook uitgeroepen tot de allereerste Groene Hoofdstad van Europa. Het is een stad waar je tot rust komt : sprookjesachtig mooi, historisch interessant, verrassend culinair.
Een smörgåsbord van cultuur en natuur !

top

Hotel Scandic Malmen**** - volpension

Het hotel ligt aan de Medborgarplatsen, een plein in de levendige wijk Södermalm in het centrum van Stockholm. De oude binnenstad Gamla Stan ligt op zo’n 800 m en is gemakkelijk met de metro te bereiken. De moderne kamers bieden badkamer met douche, tv en gratis wifi. Het hotel heeft een bar en een fitnessruimte.  Link naar de website v/h hotel : klik hier 
 

top

Programma

Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Stockholm. Lunch in de stad. Bezoek aan Gamla Stan, de oude binnenstad, die goed bewaard is gebleven met geplaveide steegjes en kleurrijke huizen uit de 17e eeuw. Bezoek aan het Stadshuset (stadhuis), waar het jaarlijkse banket ter ere van de Nobelprijswinnaars plaatsvindt. Vervoer naar het hotel.

Dag 2 : Hele dag bezoek aan het eiland Djurgården. In het openluchtmuseum Skansen staan traditionele huizen, kerken, boerderijen ... uit alle uithoeken van Zweden. Het Vasamuseum werd gebouwd rond een imposant oorlogsschip uit de 17e eeuw, dat zonk bij zijn tewaterlating in de haven van Stockholm. Waldemarsudde, de elegante woning van de ‘schilderende prins’ Eugen, is een van de meest bezochte kunstmusea van Zweden.

Dag 3 : Mooie boottocht over het Mälarmeer naar het eiland Lovön. Bezoek aan het kasteel van Drottningholm (Unesco), de residentie van de koninklijke familie, met prachtige kamers uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Wandeling in de mooie baroktuin. Terugkeer per boot naar Stockholm. Na de lunch, geleid bezoek aan het koninklijk paleis in de stad, met het Tre Kronor-museum en de schatkamer met de kroonjuwelen. Daarna bezoek aan de kathedraal, een van de mooiste kerken van de stad.

Dag 4 : Vertrek naar Sigtuna, de oudste stad van Zweden. Bezoek aan de historische wijk met haar oude klokkentoren en oude houten huisjes in levendige kleuren. Verder naar Uppsala. Bezoek aan de universiteit, de oudste universiteit van Scandinavië, en aan de kathedraal, de grootste van Zweden. Terug via het Mälarmeer naar Stockholm.

Dag 5 : Na het ontbijt, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Stockholm-Brussel • het verblijf in volpension van de lunch de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de bezoeken vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel • de persoonlijke uitgaven • de facultatieve activiteiten • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud)
Heenreis   Brussel 09 :55 – Stockholm 12 :00
Terugreis  Stockholm 12 :45 – Brussel 15 :05

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Klimaat : Juni is de ideale periode om naar Zweden te gaan. Je kan genieten van de extra lange, zonnige dagen en de aangename gemiddelde temperatuur rond de 20°C.

Geld : De nationale munt is de Zweedse kroon (SEK), onderverdeeld in 100 öre. Internationale bankkaarten worden algemeen aanvaard. De meeste bankkantoren hebben een geldautomaat (bankomat).

Elektriciteit : 220V, geen adapter nodig

 
Stockholm

Vasa museum


Uppsala

 

top